Korvaukset sähkönjakelun keskeytyksestä

 

Mikäli yhtäjaksoinen sähkökatkos kestää yli 12 tuntia, on asiakkaalla oikeus saada ns. vakiokorvausta verkkoyhtiöltään. Vakiokorvauksen suuruus on riippuvainen vuotuisesta verkkopalvelumaksustasi ja keskeytyksen pituudesta. Loppukäyttäjälle kalenterivuoden kuluessa maksettavien vakiokorvausten määrä on enintään 200 % vuotuisesta siirtopalvelumaksusta tai 2 000 euroa.

 

Vakiokorvaus hyvitetään kyseisen sähkönkäyttöpaikan tulevissa laskuissa. Jos hyvitettävä summa on suurempi, kuin loppusumma, siirtyy hyvitys aina seuraavalle laskulle. Hyvitys suoritetaan automaattisesti ja se ei edellytä sinulta toimenpiteitä (ts. vakiokorvausta ei tarvitse erikseen hakea!)

 

Tarkistathan laskusi sisällön, ja olet yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli jokin asia mietityttää.

 

Työturvallisuus huomioidaan aina sellaisissa tapauksissa, joissa vian korjausmiehistön turvallisuus on vaarassa. Keskeytysajan laskenta aloitetaan vasta sitten, kun korjaus voidaan turvallisesti aloittaa. (Ei siis aina automaattisesti siitä hetkestä, kun asiakkaan sähköt katkeavat!) Tällaisia tapauksia ovat esim. rajut myrskyt, joissa korjaajat ovat vaarassa jäädä kaatuvien puiden alle. Emme vaaranna työntekijöidemme henkeä, vaan haluamme taata jokaisen työntekijämme työturvallisuuden työtehtävissä.

 

Vakiokorvauksen määrä loppukäyttäjän vuotuisesta siirtopalvelumaksusta on:

 

-10% kun keskeytysaika on ollut vähintään 12 h, mutta vähemmän kuin 24 h

 

-25% kun keskeytysaika on ollut vähintään 24 h, mutta vähemmän kuin 72 h

 

-50% kun keskeytysaika ollut on vähintään 72 h, mutta vähemmän kuin 120 h

 

-100% kun keskeytysaika on ollut vähintään 120 h, mutta vähemmän kuin 192 h

 

-150% kun keskeytysaika on ollut vähintään 192 h, mutta vähemmän kuin 288 h

 

-200% kun keskeytysaika on ollut vähintään 288 h

Aila Myrskyn vakiokorvaukset 2020 

 

 

Vakiokorvaukset ovat tulossa asiakkaidemme laskutukseen automaattisesti viimeistään tammikuussa valmistuvan laskutuksen aikana.

 

Pahoittelemme viivettä, myrskyn ja valmistuvan laskutuksen välillä oli kuitenkin niin vähän aikaa joten laskentaa ei tähän lokakuun alkuun saatu sen vuoksi vielä valmiiksi.

 

Myrskyn aiheuttamien katkojen laskeminen kullekin käyttöpaikalle on siis tulossa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme mikäli tammikuun laskutuksessa on vakiokorvausten osalta kysyttävää :)